Nieuwe warehouse in Eijbergen voorzien van Ervan LED; toepassing L15 armaturen.
OVER BONNIE DOON
Een kleurrijke geschiedenis
1957 Het modieuze, vrolijke en kleurrijke merk Bonnie Doon wordt in het jaar 1957 in Amerika opgericht door Alex Lee Wallau. De merknaam van het beenmodemerk is echter van Schotse afkomst. ‘Bonnie’ betekent mooi en ‘Doon’ is de naam van een rivier in Schotland. Founding father Wallau brengt met zijn nieuwe merk een sterke combinatie van kwaliteit en mode, tegen een redelijke prijs op de Amerikaanse markt.
1969 Nederland maakt in 1969 voor het eerst kennis met de kwaliteit van Bonnie Doon als Robert Puper de Nederlandse agentuur van het merk in handen krijgt. De import vanuit Amerika blijkt al snel succesvol en zo wordt in januari 1970 de firma Robert Puper opgericht: het startschot voor de verkoop in Nederland van de modische beenbekleding van het Amerikaanse merk Bonnie Doon.
Uiteraard heeft de nieuwe firma een opslagruimte nodig. Een garage in Austerlitz, op de Utrechtse Heuvelrug, doet in deze eerste jaren dienst als magazijn. Vanuit dit kleine onderkomen wordt de mode-beenbekleding van Bonnie Doon uit voorraad geleverd.
De jaren ’70 In de zeventiger jaren komen de kniekousen op als een ware modetrend. De Europese sokkenfabrikanten produceren echter maar weinig kleuren, in tegenstelling tot hun Amerikaanse collega’s
Naast een uitgebreid kleurenpallet maakt Bonnie Doon bovendien in veel van de grofbrei-artikelen gebruik van het materiaal orlon, een superzachte en destijds veel geprezen acrylsoort. De orlon kniekous, vernieuwend én kleurrijk, maakt het merk Bonnie Doon groot in Europa. Niet voor niets is de slogan uit deze tijd: “Bonnie Doon, the highest name in knee-hi’s”.
De jaren ’80 Door de hoge dollarkoers in de jaren ’80 wordt Bonnie Doon gedwongen een belangrijk deel van de collectie elders onder te brengen. Daarnaast besluit de firma een eigen lijn op te zetten om het succes van Bonnie Doon te kunnen blijven waarborgen. De voor dit doel in het leven geroepen afdeling styling zorgt ervoor dat de nieuwe collectie beenbekleding een geheel eigen gezicht krijgt. En, om de herkenbaarheid van het merk nog meer te vergroten, krijgt het inmiddels bekende Bonnie Doon-hondje een prominente plaats op de labels van de producten. Deze belangrijke veranderingen binnen de firma vormen het begin van Bonnie Doon Europa.
De jaren ’90 Een versnelde groei van de omzet in de negentiger jaren, is het gevolg van het succes op het gebied van de export binnen Europa. Inmiddels staat Bonnie Doon aan de basis van vele rages zoals bijvoorbeeld beenwarmers, teensokken, slobsokken en over-the-knees. Niet alleen volgt het merk dergelijke trends op de voet, ook wordt door de gewijzigde behoefte van de consument de basiscollectie van Bonnie Doon steeds verder uitgebreid. Voor het brede assortiment sokken, kniekousen, maillots voor dames, heren, kinderen en baby’s wordt daarom een groot nieuw magazijn gebouwd in het Gelderse Waardenburg.
Het heden Sinds de introductie op de Nederlandse markt in 1969 is Bonnie Doon uitgegroeid tot een succesvol totaalconcept. In beenmodespeciaalzaken, kinderkledingwinkels en warenhuizen in Nederland wordt de uitgebreide collectie van het merk verkocht. Ook in andere Europese landen timmert Bonnie Doon inmiddels hard aan de weg. In Frankrijk is in 2007 de eerste Bonnie Doon boetiek in Straatsburg geopend.
In 2019 is Bonnie Doon verhuisd naar het Gelderse Eibergen .
De toekomst Specialisatie is één van de sterkste punten van Bonnie Doon. Daarom zal het merk zich ook in de toekomst blijven concentreren op de modische beenmode en aanverwante artikelen. Naast het uitgebreide basisassortiment brengt het merk twee keer per jaar een geheel nieuwe seizoenscollectie uit. In de komende jaren hoopt Bonnie Doon onder andere het marktaandeel op het gebied van de herenbeenmode te kunnen vergroten. Daarnaast staat een uitbreiding van het aantal verkooppunten op geselecteerde plaatsen op het programma en zal Bonnie Doon zich nog meer gaan richten op de verkoop van het merk binnen Europa.